• Information med anledning av Coronaviruset (Covid 19) finner du här
 • Välkommen till Björkgården

  Björkgården är ett äldre- och demensboende som ligger naturskönt beläget i Tystberga strax norr om Nyköping. På Björkgården finns det 29 lägenheter, samtliga på markplan, varav 7 lägenheter är avsedda för demensboende (Duvan). Några av lägenheterna har även en egen uteplats. Björkgården byggdes 1957 och har renoverats och moderniserats i många omgångar, senast 2013.

  Björkgården ligger mitt i åkerlandskapet med kohagar runt knuten men har ändå nära till bland annat café och matbutik i Tystberga.

  Huset har generösa utrymmen och samlingssalar för exempelvis större gemensamma aktiviteter eller privata tillställningar vid födelsedagar och liknande. Den stora ljusa matsalen, med ljusinsläpp från tre vädersträck, är den naturliga samlingspunkten i huset.

  Huset är format som en hästsko och den ljusa innergården erbjuder vindskydd när man vill sitta och njuta av solen eller odla i drivbänkar.

  Bemanning

  Verksamheten är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns. Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses med sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via vårdcentral i samarbete med landstinget.

  Verksamhetschef

  • Veselin Ramovic

   Tf Verksamhetschef

   0721-80 16 47

   veselin.ramovic@ansvarochomsorg.se

  Karta

  Björkgårdsvägen 4, 611 74 Tystberga, Sverige