• Information med anledning av Coronaviruset (Covid 19) finner du här
 • Välkommen till Ekbacken

  Ekbacken är ett äldre- och demensboende med 32 lägenheter i området Noret norra. Huset byggdes 2017 och är naturskönt beläget i närhet till vattnet, strax norr om Mora lasarett.

  Huset är ljust och alla lägenheter ligger i markplan, fördelat på fyra boendeenheter. Två av boendeenheterna (16 lägenheter)  är inriktade mot demensvård. Vissa av lägenheterna erbjuder möjligheten till parboende. Boendet har ett SPA och gemensamhetsutrymmen för social samvaro.

  Runt huset finns gångstigar och grunden till en parkliknande trädgård är anlagd med planteringar och buskar. Fina uteplatser med stora odlingslådor och på baksidan kan vi samlas på den gemensamma uteplatsen och njuta av såväl skog som vatten.

  Ekbacken har trådlöst internet och i varje lägenhet är det förberett för nätverk. Boendet är nyckelfritt genom ett modernt lås- och larmsystem.

  Bemanning

  Verksamheten är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns. Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses med sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via vårdcentral i samarbete med landstinget.

  Verksamhetschef

  • Anna-Lena Paulsen

   Verksamhetschef

   0761- 81 03 80

   anna-lena.paulsen@ansvarochomsorg.se

  Karta

  Orsälvsgatan 23 792 51 Mora