• Information med anledning av Coronaviruset (Covid 19) finner du här
 • Välkommen till Enebacken

  Enebacken är ett vård- och omsorgsboende med totalt 108 lägenheter fördelade över tre plan.

  Huset ligger vackert beläget i utkanten av Åkersberga med ett villaområde på ena sidan och åkerlandskap och skog på andra sidan. Det är lätt att komma ut i friska luften, bra kommunikationer och gott om parkeringsplatser för besökare.

  Varje plan är indelat i fyra hemtrevliga enheter med nio lägenheter i varje där det finns ett gemensamt kök och allrum. Lägenheterna är 29 kvadratmeter och består av ett trevligt rum med trinettkök samt rymligt badrum.

  På entréplanet finns det två avdelningar avsedda för korttids- och växelvård. Avdelningar för personer med demenssjukdom finns på entréplanet, plan två samt halva plan tre. Längst upp (plan tre) finns även två avdelningar för personer med stort omvårdnadsbehov.

  Bemanning

  Verksamheten är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns. Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses med sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via vårdcentral i samarbete med landstinget.

  Verksamhetschef

  • Ewa Svensson

   Tf Verksamhetschef

   076-181 03 20

   ewa.svensson@ansvarochomsorg.se

  Karta

  Solskiftesvägen 14, 184 33 Åkersberga, Sverige