• Information med anledning av Coronaviruset (Covid 19) finner du här
 • Välkommen till Smeden

  Smeden är ett äldre- och demensboende i stadsdelen Kalhäll med närhet till Bolinder strand.

  Huset är nybyggt 2020 och består av 54 ljusa och fina lägenheter i fyra våningsplan. På entréplan finns gemensamma funktioner såsom samlingssal för aktiviteter och anknytning till sinnenas trädgård med bland annat odlingsmöjligheter, fontän och utegym.

  På Smeden är det sex boendeenheter varav fem är avsedda för personer med kognitiv sjukdom/demenssjukdom. Varje boendeenhet har ett eget kök och gemensamma ytor för social samvaro. Lägenheterna har egen toalett med tvättmaskin samt en kokvrå.

  Verksamheten kommer att Silviacertifieras med start 2021. En Silviacertifiering innebär att alla medarbetare utbildas i demensvård i syfte att kunna bidra till hög livskvalitet för demenssjuka och dess närstående, oavsett sjukdomsgrad.

  Bemanning

  Verksamheten är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns. Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses med sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via vårdcentral i samarbete med landstinget.

  Verksamhetschef

  • Olga Trupina

   08 - 580 245 20

   olga.trupina@ansvarochomsorg.se

  Karta

  Smedvägen 2, 176 71 Järfälla, Sverige