• Information med anledning av Coronaviruset (Covid 19) finner du här
 • Välkommen till VrinneviHus

  VrinneviHus, Pimpstensgatan 3, är ett äldreboende med 60 lägenheter naturskönt beläget med Norrköpings sjukhus som närmaste granne. Verksamheten startades av A&O 1993 och flyttade 2016 till nya lokaler på Pimpstensgatan 3, ett stenkast från de ursprungliga lokalerna.

  VrinneviHus har fyra våningsplan. På entréplanet finns det stora samlingsrum för verksamheten och kontor för medarbetare. Våningarna 2-4 innehåller två avdelningar per plan med totalt 20 lägenheter per plan.

  På plan fyra finns verksamhetens SPA med bastu, möjlighet till bad samt hår- och fotvård. Huset har även ett eget storkök där alla måltider lagas.

  VrinneviHus är ett så kallat profilerat äldreboende för personer med finsk bakgrund. För att vara ett profilerat äldreboende arbetar vi med språk, mat och kultur med finsk anknytning. Detta betyder att det på VrinneviHus finns tillgång till personal som kan finska, vi lagar med regelbundenhet finska maträtter och uppmärksammar finsk kultur och traditioner.  VrinneviHus är dock inte ett finskt äldreboende där all personal kan finska och enbart personer med finsk bakgrund bor utan det är ett äldreboende med speciell kunskap och kompetens för målgruppen. Personer från alla bakgrunder och kulturer är välkomna till VrinneviHus och får biståndsbeslut och plats enligt behov.

  Bemanning

  Verksamheten är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns. Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses med sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via vårdcentral i samarbete med landstinget.

  Verksamhetschef

  • Pia Bravo Sonesson

   011 - 260 667

   pia.bravo@ansvarochomsorg.se

  Karta

  Pimpstensgatan 3 norrköp