• Information med anledning av Coronaviruset (Covid 19) finner du här
 • Välkommen till Berga

  Berga är ett modernt äldreboende för personer med omvårdnadsbehov och personer med demenssjukdom.

  Berga ligger i Bergshamra med utsikt över Edsviken och Värtan. Det finns 96 trevliga lägenheter som är uppdelade på 12 plan med små avdelningar om åtta boende. Lägenheterna är mellan 28-32 kvm och har ett stort rum, badrum samt ett trinett-kök.  På varje våning finns även ett gemensamt vardagsrum, en matsal samt en stor balkong.

  Maten på Berga kommer från vårt eget tillagningskök som ligger i anslutning till huset.

  Konst- och hantverksprofil

  Berga har en konstprofil och vi använder musikens, konstens och hantverkets positiva effekter på hälsan. På Berga har vi specialutbildad personal, temacoacher, som har som uppdrag att integrera aktiviteter och ett funktionsbevarande arbetssätt som en naturlig del vardagen.

  Silviahemsscertifierad verksamhet

  Bergas äldreboende, Gläntans dagverksamhet samt Berga dagverksamhet/arbetsterapi är demenscertifierade av Silviahemmet. Det innebär att alla som arbetar hos oss har fått särskild utbildning av Silviasystrarna. Målet är att kunna ge bästa möjligalivskvalitet för de demenssjuka och deras anhöriga samt att fortsatt kunna bygga kompetensen inom arbetsgruppen.

  Bemanning

  Verksamheten är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns. Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses med sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via Familjeläkarna i Saltsjöbaden i samarbete med landstinget.

  Verksamhetschef

  • Angela Plambeck

   072- 252 06 40

   angela.plambeck@ansvarochomsorg.se

  Karta

  Björnstigen 137, 170 72 Solna, Sverige