• Information med anledning av Coronaviruset (Covid 19) finner du här
 • Välkommen till Råsvägen

  Råsvägen är ett nybyggt äldre- och demensboende i Tranås med Svartån ett stenkast från huset.

  På Råsvägen finns det 54 lägenheter i två våningar varav 36 lägenheter är avsedda för demensboende och 18 lägenheter för äldreboende. Totalt finns det sex avdelningar med nio lägenheter per avdelning. Varje avdelning har ett gemensamt vardagsrum och kök.

  Lägenheterna är ca 35 kvadratmeter stora men fyra lägenheter i huset är större och är möjliga för parboende. Lägenheterna är ljusa och trevliga med fransk balkong, pentry och fina ytmaterial. Badrummen är väl tilltagna med höj- och sänkbara handfat och toalettsits samt egen tvättmaskin.

  På entréplan finns det en härlig samlingssal med dubbel takhöjd för aktiviter och ett litet café. Verksamheten har också ett SPA med badkar och lokaler för hår- och fotvård samt träningsrum.

  Framför huset finns det en damm med fontän som är lättillgänglig med trädäck runt hela dammen. På baksidan är utemiljön fint planerad med gångvägar och två paviljonger där man kan njuta av att vara ute även när vädret är sämre.

  Verksamheten har även ett eget tillagningskök som tillagar all mat för verksamheten.

  Fastigheten färdigställdes under sommaren 2018.

  Bemanning

  Verksamheten är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns. Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses med sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via vårdcentral i samarbete med landstinget.

  Verksamhetschef

  • Viktoria Winge

   Tf Verksamhetschef

   011-180665

   viktoria.winge@ansvarochomsorg.se

  Karta

  Råsvägen 4, Tranås, Sverige